ID), array(5000,1000), false, ”); ?>

’,’

’) ?>


Ładowanie Wydarzenia

Nadchodzące Wydarzenia

Wydarzenia Search and Views Navigation

Wydarzenie Views Navigation

maj 2025

WARSZTATY OGRODNICZE – PERMAKULTURA

3 majagodz.11:00 - 4 majagodz.15:00
Elbląg gmina, Poland

Ogród to życie, szczególnie ogród prowadzony w sposób naturalny, zgodnie z zasadami permakultury. Zapraszamy Was do ponad pół hektarowego ogrodu w Siedlisku pod Lipami, na Żuławach Elbląskich na dwudniowe warsztaty ogrodnictwa naturalnego z elementami permakultury. Podczas warsztatów ogrodniczych nastawimy naturalne nawozy oraz środki ochrony roślin, omówimy ich zastosowanie i znaczenie dla zrównoważonego ogrodu. Stworzymy dwa rodzaje permakulturowych grządek, obsadzimy je i zasiejemy, tak, żebyście w swoich ogrodach mogli je odtworzyć, zrobimy ziołownik. Omówimy również problematykę wprowadzenia i utrzymania równowagi biologicznej…

Dowiedz się więcej »

Warsztaty serowarskie i chlebowe na Dolnym Śląsku

17 majagodz.11:00 - 18 majagodz.16:00
Gierałtów, 59-730 Nowogrodziec, Polska

Zapraszamy serdecznie na warsztaty serowarsko-chlebowe na Dolnym Śląsku. Kurs odbędzie się w agroturystyce Na uboczu, w miejscowości Gierałtów, niedaleko Bolesławca. Nasze warsztaty to dwudniowy, intensywny kurs warzenia serów podpuszczkowych, dojrzewających. W tym czasie poznasz sekrety wytwarzania podstawowych serów a pozyskana wiedza pozwoli Wam już samodzielnie wytwarzać znane sery a nawet tworzyć własne serowe kompozycje. Pierwszy dzień warsztatów rozpoczniemy od wspólnego zrobienia sera w typie korycińskiego. Potem już samodzielnie, przy dwuosobowych stanowiskach będziecie warzyć własne sery. Pierwszy będzie tzw. ser żuławski…

Dowiedz się więcej »

czerwiec 2025

Warsztaty wędliniarskie i wędzarnicze na Żuławach

7 czerwcagodz.11:00 - 8 czerwcagodz.16:00
Elbląg gmina, Poland

Zapraszamy Was na jedyne takie warsztaty! Warsztaty wędliniarskie i wędzarnicze odbędą się w naszym Siedlisku na Żuławach. Celem który nam przyświeca jest powrót do tradycji wyrobu swojskich kiełbas, szynek i wyrobów garmażeryjnych, w warunkach domowych oraz uświadomienie jakie korzyści płyną z ich spożywania. PROGRAM WARSZTATÓW Część teoretyczna obowiązujące przepisy, wymagania sanitarne, klasyfikacja mięsa, prezentacja urządzeń do domowej produkcji masarskiej Część praktyczna Peklowanie mięsa na wędzonki na mokro i na sucho - czas , temperatura, wiązanie (siatka, sznurek) przygotowanie solanki -…

Dowiedz się więcej »

Warsztaty serowarskie i chlebowe w naszym Siedlisku na Żuławach

28 czerwcagodz.11:00 - 29 czerwcagodz.16:00
Dłużyna 21, 82-300 Dłużyna, Polska

Zapraszamy na warsztaty w naszym Siedlisku pod Lipami, na Żuławach. To dwudniowe warsztaty serowarskie i wypieku chleba na zakwasie W programie tradycyjnie: ser podpuszczkowy żuławski ( nie może go zabraknąć na żuławskich warsztatach serowarskich, ser typu korycińskiego, gouda, parzenica żuławska ( a' la oscypek ) oraz camembert. Zrobimy też góralską gołkę. Mleko będzie oczywiście żuławskie od naszej sąsiadki. I oczywiście upieczemy chleb na zakwasie i to zapewne niejeden. Noclegi - w pobliskiej zaprzyjaźnionej agroturystyce. Jako atrakcje dodatkowe wystąpią nasze koty,…

Dowiedz się więcej »

lipiec 2025

Warsztaty serowarskie II stopnia

5 lipcagodz.11:00 - 6 lipcagodz.16:00
Dłużyna 21, 82-300 Elbląg (Gmina), Polska

Zapraszamy serdecznie na Warsztaty Serowarskie II Stopnia w Siedlisku pod Lipami. Warsztaty dedykowane są osobom, które uczestniczyły w kursie podstawowym lub mają już pewne doświadczenie w serowarstwie. Szczegółowy program zajęć ustalany jest z uczestnikami, w zależności od ich potrzeb. Program ramowy: - mikrobiologia i biochemia sera -coś jest nie tak, czyli najczęściej występujące problemy podczas wytwarzania serów oraz ich dojrzewania, omówienie przyczyn i sposobów zapobiegania problemom. - zakwasy robocze - rolada ustrzycka - gorgonzola lub lazur - sery włoskie -…

Dowiedz się więcej »

sierpień 2025

Warsztaty serowarskie i chlebowe na Śląsku

30 sierpniagodz.11:00 - 31 sierpniagodz.16:00
Zajazd Jurajski Podlesice, Podlesice 1
Kroczyce, 42-425 PL
+ Google Map

Zapraszamy serdecznie na warsztaty serowarsko-chlebowe do Jury Krakowsko Częstochowskiej. Nasze warsztaty to dwudniowy, intensywny kurs warzenia serów podpuszczkowych, dojrzewających. W tym czasie poznacie sekrety wytwarzania podstawowych serów a pozyskana wiedza pozwoli samodzielnie wytwarzać znane sery, a nawet tworzyć własne serowe kompozycje. Pierwszy dzień warsztatów rozpoczniemy od wspólnego zrobienia sera w typie korycińskiego. Potem już samodzielnie, przy dwuosobowych stanowiskach będziecie warzyć własne sery. Pierwszy będzie tzw. ser żuławski. Pierwszy dzień warsztatów ukoronujemy zrobieniem goudy i domowej fety. Jeśli wystarczy czasu (…

Dowiedz się więcej »

wrzesień 2025

Warsztaty serowarskie w Wielkopolsce

27 wrześniagodz.11:00 - 28 wrześniagodz.16:00
Dworek „Przepiórka”, 48
Wilków, 24-313 PL
+ Google Map

Zapraszamy na warsztaty serowarsko-chlebowedo Dworku Przepiórka w Wilkowie , 10 km od Kazimierza Dolnego nad Wisłą. Nasze warsztaty to dwudniowy, intensywny kurs warzenia serów. W tym czasie poznasz sekrety wytwarzania podstawowych serów a pozyskana wiedza pozwoli już samodzielnie wytwarzać znane sery a nawet tworzyć własne serowe kompozycje. Pierwszy dzień warsztatów rozpoczniemy od wspólnego zrobienia sera w typie korycińskiego, czyli po prostu klasycznego sera podpuszczkowego. Potem już samodzielnie, przy dwuosobowych stanowiskach będziemy warzyć sery. Pierwszy będzie tzw. ser żuławski. Potem zrobimy…

Dowiedz się więcej »

listopad 2025

Warsztaty serowarskie w Wielkopolsce

22 listopadagodz.11:00 - 23 listopadagodz.16:00
62-040 Puszczykowo, ul. Wodziczki 3

Zapraszamy na warsztaty serowarsko-chlebowedo Puszczykowa niedaleko Poznania do Ośrodka Szkoleniowego Lasów Państwowych Nasze warsztaty to dwudniowy, intensywny kurs warzenia serów. W tym czasie poznasz sekrety wytwarzania podstawowych serów a pozyskana wiedza pozwoli już samodzielnie wytwarzać znane sery a nawet tworzyć własne serowe kompozycje. Pierwszy dzień warsztatów rozpoczniemy od wspólnego zrobienia sera w typie korycińskiego, czyli po prostu klasycznego sera podpuszczkowego. Potem już samodzielnie, przy dwuosobowych stanowiskach będziemy warzyć sery. Pierwszy będzie tzw. ser żuławski. Potem zrobimy fetę i ricottę. Pierwszy…

Dowiedz się więcej »
+ Export Events